Grafički Dizajn

DIZAJN AMBALAŽE

Kako birate proizvode koje kupujete? Na žalost, prosječni potrošač u Crnoj Gori bira po cijeni, ne po kvalitetu ili po dizajnu ambalaže. Ali zamislite idealne uslove života u kojima novac nije primarna stvar i malo širu mogućnost izbora. Da li vam je ambalaža bitna?

 

Primjer šta znači izvrstan dizajn ambalaže svjedoče proizvodi kompanije Apple koja svoje iPhonove iPodove i druge uređaje pakuje u nevjerovatnu ambalažu. Jednostavnost je sada sve! Vaša ambalaža mora biti jednostavna a primaljiva

Naravno, uvek postoji izuzetak. Ako malo bolje razmislite, Coca Cola je svoju bocicu vrlo malo mijenjala kroz sve ove godine, pa se i dan danas prodaje fenomenalno. Ali to je priča za sebe. Ovde ćemo sa priče preći na djela, jer djela najbolje govore.

DIZAJN ETIKETA

Etiketa predstavlja grafičko rješenje koje opisuje proizvode. Grafički dizajn etikete je ono što prodaje proizvod, i u tu svrhu dizajn etikete mora biti upečatljiv dovoljno da privuče pažnju potencijalnom kupcu .

Takođe, etiketa se svojim dizajnom mora izdvojiti od ostalih proizvođača istog proizvoda. Osim osnovnih podataka , ona sadži i informacije o proizvođaču, mjestu proizvodnje, datumu proizvodnje i datumu isteka upotrebe, sastavu, upozorenju, bruto i neto masu, bar kod, tabelu nutritivnih vrijednosti

DIZAJN MEMORANDUMA

Memorandum predstavlja list papira, A4 formata, gde se nalaze osnovni podaci Vaše firme. Jedno od pravila poslovne komunikacije jeste da svaka firma ima originalni i jedinstven memorandum.

Memorandum se sastoji od gornjeg zaglavlja gde se obično nalaze logo, naziv firme, bankovni računi, PIB i matični broj. U donjem zaglavlju nalaze se adresa, brojevi telefona firme, e-mail i adresa web sajta.

Na sredini memoranduma može se naći vodeni žig logoa vaše firme

DIZAJN PLAKATA

Plakat ili poster je grafičko rešenje koje kao sredstvo marketinga treba prolazniku da omogući trenutno dobijanje informacije o proizvodu/usluzi koja se nudi.

Dizajn plakata koristeci najmodernije, najnaprednije dizajnerske tehnologije da vam daju najuočljivije boje na najvećim mogućim detaljima.

DIZAJN KATALOGA

Dizajn kataloga za online izdanja i štampana. Katalog obuhvata Vašu cjelokupnu ponudu ili akciju I dio Vaše ponude

Na početku kataloga ukratko je opisano Vaše preduzeće a zatim slijedi prezentacija proizvoda/usluga Vašeg preduzeća.

Format kataloga nije standardizovan već se prilagođava željama naručioca. Katalog je prozvod grafičke industrije koji nedvosmisleno prezentuje Vaše proizvode/djelatnosti i bliže ih predstavlja potencijalnom klijentu.

DIZAJN FLAJERA

Flajeri su savršen vid promocije. Ukoliko imate novu uslugu, proizvod jedan od efektivnih načina promocije su svakako flajeri gdje se svi mogu upoznati sa novitetima Vaše firme.

Prva slika na flayer ukoliko ja kvalitetnog dizajna ostavlja jak efekat i interesovanje potencijalnog klijenta.

DIZAJN VIZIT KARTICA

Vizit kartica predstavlja kratak vid komunikacije sa klijentima. Najčešće je vizit kartica prva prezentacija Vaše kompanije potencijalnom klijentu i zbog toga mora biti urađena što profesionalnije. Dizajn vizit kartice može biti jednostavan, ozbiljan i sofisticiran, ili inovativan i kreativan.

Vizit kartica može imati dizajn sa jedne, ili sa obije strane. Takođe postoji još dosta detalja koji maksimalno doprinose izgledu vizit kartice: upotreba više od 2 boje, utiskivanje slova, zlato tisak, deblji papiri, mat i sjajna plastifikacija, transparentni plastični materijali umesto kartona, itd.

Vizit kartice i socijalne mreze
Nema osobe koja danas ne koristi socijalne mreže u tu svrhu mi kreiramo vizit kartice za fizička ili pravna lica sa standardnim podacima i socijalnim mrežama(Facebook,Twitter,Linkedin,Google+)

DIZAJN BILBORDA

Dizajn bilborda i dizajn velikih formata predstavlja velikoformatno sredstvo reklamiranja na otvorenom prostoru. Nalaze se obično na visoko prometnim mjestima, pored prometnih puteva i autoputeva.

Ako se pak postavlja u gradu, tada se postavljaju na najprometnijim semaforima. Najbitniji element bilborda je da poruka ima kratku formu koja će trenutno doprjeti do prolaznika. Iako sličan plakatu, bilbord je sredstvo reklamiranja većeg formata čija poruka mora biti koncizna, što znači da mora biti efektivna.

LOGO DIZAJN

Logo je vizuelni način efektne i jasne identifikacije na tržištu. Logo predstavlja firmu, njenu delatnost i izdvaja je od konkurencije. Jednostavnost oblika i forme, izbor boja i moderna tipografija, odlike su dobrog logo dizajna

Nakon izabranog idejnog rešenja, pravi se vizuelni identitet firme, knjiga grafičkih standarda ili knjiga brend identiteta. Dobro dizajniran logo prenosi poruku korisnicima i prvi je korak ka uspjehu svakog posla.